Nyårsparfait





Ett finare namn på extra krämig och gräddig glass, som man lägger upp som en kaka :) Vanligtvis rör man om glass, med parfait låter man stå stilla tills den stelnat i frysen. Vill man kan man krydda den precis som man vill (sådär kring jul & nyår är det mys med pepparkaksryddor eller varför inte saffran) eller ha lite nötter, choklad eller kakbitar i. Denna blev dock mycket mindre än vad jag hade hoppats på från början, men trots det räckte det och blev mycket över till fyra personer.

- 1 vaniljstång
- 4 äggulor
- 1 dl florsocker
- 3 dl vispgrädde


Dela på vaniljstången, på längden, och skrapa ur fröna. Vispa dem tillsammans med äggulorna och florsockret. Vispa grädden, och vänd ner det i resten av smeten. Häll allt i en form, och ställ i frysen i typ 4-5 timmar. Innan du serverar låter du den stå framme några minuter, så den hinner bli krämig och inte är helt genomfryst. Mycket godare :)
Trackback

RSS 2.0