Svamp & nudelsoppa med hetta

Superenkel soppa med kryddig hetta, som slängs ihop på en kvart.
Hittade de här sjögräsnudlarna jag tidigare läst om på Coop. Det är alltså nudlar gjorda på tång som innehåller, förutom Aloe Vera, tydligen en massa andra mineraler. För alla era dietgalna människor kan man nämna att de innehåller så gott som inga kolhydrater eller kalorier - men förstås inte heller då protein eller fiber. Så. Typ. Tom mat!


Man kan förstås även använda vanliga äggnudlar.
2-3 pers:
- 1 hackad lök
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm chiliflingor / 1/2 röd chili
- 250 g champinjoner
- 1 grönsaksbuljong
- ca. 6-7 dl vatten
- ca. 100 g sjögräsnudlar
Fräs lök, vitlök och chili tills det "smälter", och ha ner champinjonerna som du skurit. Stek i ett par, tre minuter. Smula ner buljongen och häll på vattnet. Låt koka upp, smaka av (för mig blev det superstarkt - häll på mer vatten eller krydda upp det ytterligare). Ta av från plattan och lägg ner nudlarna (som du först sköljt av med kallt vatten enligt förpackningen).

Kommentarer
Trackback