Kladdkaka med jordnötstosca

 
 
 
 
Fars dag firas bäst med att begagna fadern i frågas favoritsaker. Min far är inte mycket till sötsmakare, men en Snickers brukar alltid slinka ned, så jag körde lite på ett Snickerstema - choklad, kola och jordnötter. Det är ju rätt nice. Tar man bara en liten bit är det ju rätt lagom mäktigt.
 
Alltså. Ja. Smakar som en gigantisk Snickers, helt enkelt. Det talar väl för sig självt. Gott <3
 
 
Tosca:
- ca. 400 g saltade jordnötter
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 3/4 dl honung
- ca. 25 g mörk choklad
 
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk
- 4 msk kakao
- 1 1/2 dl vetemjöl

Rosta nötterna i ugnen i 200° i 8-10 minuter, rör om ett par gånger så de inte bränns.
Sänk ugnstemperaturen till 150°. Smält smöret till kladdkakan och blanda ner alla andra ingredienser. Baka i ugnen i ca. 40 minuter.
Laga toscasmeten genom att smälta smöret i en kastrull, och rör ned de övriga ingredienserna, utom chokladen och nötterna. Låt koka tills kulprovet visar att den är klar. Rör ned nötterna, häll smeten över kakan och strö till sist över lite finhackad, mörk choklad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0