Raw food: Chokladglass på banan
En annan variant på nyttare glass är att göra skiten på fryst banan. Gräddglass smakar det sannerligen inte, men något närmre Banana Split, typ. Banan och choklad, i princip.
Så gillar man banan är detta ett utmärkt alternativ till glass!
Och dessutom jäkligt enkelt och snabblagat.
(Ursäkta bildbristen på sistone - tror det har att göra med att jag inte orkar fotografera när jag endast tänker på att tillfredsställa det akuta glassbehovet!)
När bananerna börjat bli bruna, skalar du dem, skär dem i bitar och fryser in dem. Sedan kan du göra glass när du vill:
- 6 bananer, skalade, hackade och fryst
- 2 1/3 dl havremjölk/sojamjölk/mandelmjölk
- 1/2 dl kakao
- agave sirap efter smak
Mixa allt i en mixer till en jämn, krämig glassmet. Käka som den är (blir som soft-serve glass/kall mousse) eller ställ in i frysen tills den nått önskvärd konsistens.

Kommentarer
Trackback