Raw food: Chokladglass på cashewnötter
Funderat mycket på vad vi stoppar i oss egentligen på sistone.
Man läser konstant om det och det som påverkar det och det, om hur det och det bidrar till den och den sjukdomen, förlänger eller förkortar livet med så och så många år, etc. Jag vet inte, man kanske inte behöver bli fruktarian - men kort sagt har jag kommit fram till att det inte är så jäkla svårt att leva lite, lite hälsosammare, om man ändå kan.
Och då snackar jag inte om kalorier och vikt, utan om miljön och miniorganismer i kroppen som påverkas av alla jävla transfetter, av all kött och laktos, etc.
Och då snackar jag inte om kalorier och vikt, utan om miljön och miniorganismer i kroppen som påverkas av alla jävla transfetter, av all kött och laktos, etc.
Här är ett mycket, mycket enkelt recept på en nyttare sorts glass, som smakar nästan precis som vanlig gräddglass med nästan exakt samma konsistens. Kanske är svårt att tro - men man vet ju aldrig förrän man testar't. Gott somfan<3
Har man grunden kan man variera in i oändligheten, och låta sig inspireras av Ben N' Jerry's<3333
- 1 1/3 dl cashewnötter
- 1 dl vatten
- 2/3 dl lönnsirap (går även bra med agave sirap eller honung, förslagsvis)
- 1/2 dl kakao
- (50-100 g hackad choklad av valfri sort)
Blötlägg cashewnötterna över natten. Egentligen vet jag inte om det är nödvändigt, men jag tror man får en aning krämigare glass då. Häll ut vattnet. Lägg nötterna i mixer och mixa slätt. Slå på vattnet, mixa väl. Tillsätt kakao, mixa slätt än en gång. Och addera sirap sist. Mixa tills du fått en slät, jämn smet.
Häll ner i glassmaskin och följ dess instruktioner - men om du inte har tillgång till en sådan, som jag, så häll ner i en fryslåda och ställ in i frysen. Rör om typ en gång i timmen tills den är helt fryst (om du inte rör om blir ju smaken densamma, men kristaller bildas och glassen får inte samma krämiga konsistens).

Kommentarer
Trackback