Chokladsemlor<3

 
 
Om än inte särskilt fagra så var de himmelskt goda.
Man gör gott i att få i sig en sån här djävul. Det är fanimej gott för själen.
 
Felet var att jag gräddade dem liteliiiiite för lite så jag fick gröpa ur mycket mer än vanligt, eftersom det fortfarande var en aning kladdigt. Så vad som ser ut som snåleri med chokladmousse är egentligen bara en jävla massa mer på insidan!
Därtill måste jag skaffa mig en ordentlig sprits. Fyfan för den vi har nu. Ser ju förjäkligt ut >:C
 
Reviderat från Magnus Johanssons recept från Lyckas med choklad.
 
10 st (eller 6-7 bamsingar) :
 
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl mjölk
- 4 1/4 dl mjöl
 
- 3/4 dl socker
- 4 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 100 g rumsvarmt smör
- 1/2 dl kakao
 

- 200-250 g mandelmassa (gör gärna egen!!!! superenkelt och mycket godare)
- 50 g mörk, ekologisk & fairtrade choklad :)
- ca. 1/2 dl mjölk
 
- 2 dl vispgrädde
- 50 g choklad till
 
- lite kako till garnering

Värm mjölken till fingervarmt, och rör ihop med jästen. Arbeta ner första mjölsatsen. Knåda en stund och ställ för att jäsa i 45 minuter.
Arbeta ner socker och mjöl, knåda i 10 min. Kör ner saltet, knåda. Ha ner smöret i klickar och knåda 10  minuter till. Ha sist ner kakao och knåda tills du fått en helt jämn och smidig deg.
Forma till bollar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i 3 timmar.
 
Gör fyllningen: Riv mandelmassan. Riv chokladen. Blanda ihop, och ha ner lite mjölk i taget till önskad konsistens.
Vispa grädden (inte hårdvispat! ganska löst). Smält chokladen, låt den svalna lite. Rör ner hälften av grädden, tills det blandats, och vänd ner resten av grädden tills du fått en jämn mousse.
 
Grädda bullarna i 10 minuter, eller lite mer om du gjort större. Låt svalna. Skär av lock, gröp ur lite och fyll med mandelchokladfyllningen och spritsa på moussen, lägg på locket och sikta över kakao.
 
Devour med ett glas mjölk<33333333
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0