Chokladägg

 
 
 
 
 
Glad påsk!
 
Hemmagjorda veganska chokladägg. Som är supergoda. Som är fyllda med chokladighet som smakar som browniesmet eller med jordnötgöttighet.
 
Är lite inne på det här med raw food på sistone. Jag gjorde chokladbollarna, som sedan är doppade i vegansk vit choklad (som också är ekologisk), på en raw food brownie-smet. Helt otroligt. Inte är receptet bara enklare att göra än vanliga brownies eller andra älskvärda chokladkakor, men den är även nyttigare som fasen OCH smakar precis lika gott.
 
Dessutom tycker jag detta lilla gullfenomen Cake pops är helt gudomligt söta. Så jag gjorde en liten raw(nästan)variant på dem. Men jag lovar att de är lika goda som med socker.
 
En påskbukett med godis! Varsågod.
 
Chokladvarianten, ca. 10-11 st:
 
- 1 cup valnötter (ca. 2 1/3 dl)
- 1 cup dadlar, urkärnade (färska, inte torkade)
- 4 msk kakao
- 4 msk kokosflingor
- 2 msk agavesirap
 
- ca. 100 g vit, vegansk choklad för doppning
- färgglad torkad frukt till dekoration
 
Mal nötterna i en matberedare till finkornigt mjöl. Ha ner dadlarna och kör tills det blir en kladdig massa. Kör sedan ner resten av ingredienserna. Forma bollar och låt vila i frysen i ca. 10 minuter. Smält chokladen, ta ut bollarna och doppa dem i chokladen. Antingen genom att först sticka ner en pinne i bollen, och sticka lilla klubban i en hållare, eller med hjälp av ett par skedar (förslagsvis) och ställ dem på bakplåtspapper tills de stelnat.

För jordnötsvarianten tar man helt enkelt jordnötter istället för valnötter och utesluter kakao och kokosflingor.
 
 
 


Kommentarer
Kajsa

WOW!!! Längtar redan till lördag : - ) och hoppas att du och äggen kommer ut på landet!

2013-03-29 @ 08:47:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0