Chokladkola

 
Min mor improviserade fram ett mycket gott recept på chokladkola igår. Vi utgick från receptet från Magnus Johanssons Lyckas med choklad, men var inte så exakt-noggranna med måtten, bytte ut honung mot sirap, och tillsatte lite kakao när chokladen inte räckte till. Efter bara en kvart var det färdigkokat!
 
Supergoda är dom. Farligt goda.
 
För många, typ 50?
 
- 2 dl vispgrädde
- 1 1/4 dl mörk sirap
- 2 1/2 dl socker
- 200 g mörk choklad
- ca 3/4 dl kakao
 
Blanda grädde, sirap socker i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt chokladen. Koka upp under omrörning i ca. 12-15 minuter. När kulprovet är lyckat är kolan klar!
Häll upp på en bakplåtspappersklädd långpanna och låt svalna och stelna. Skär i bitar och klä i smörpapper.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0