Yoghurtdessert med päronkompott

 
Vi satt och snackade om hur simplicitet är fint, och att det ofta krävs en jävla massa jobb för att få något att se enkelt och fint ut. Fast det här var faktiskt väldigt enkelt, och mycket gott. Personligen brukar jag ha tämligen svårt för att blanda syrligt(fruktigt) med sött, men detta gick an. Dessutom har det en väldigt fin konsistens i munnen, med såväl yoghurten som päronen och de rostade nötterna (jag hade mandel iom att morsan är nötallergiker, men det fick en väldigt fin smak - man kan förstås använda pistagenötter, valnötter, paranötter, hasselnötter...etc).
Mycket snabbt och gott, helt enkelt.
 
5 portioner:
 
- 5-6 dl turkisk yoghurt
- 3-4 msk honung
- 2-3 päron
- 2 msk agavesirap (eller socker, eller honung, eller,ellereller...)
- 1 dl valfria nötter

Fördela yoghurten i serveringsglas och ringla över honung. Grovhacka och rosta nötterna (175° i ugn eller på medelstark värme i stekpannan tills de fått fin färg).
Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Koka upp med agavesirapen och låt puttra tills de blivit lagom mjuka. Lägg ovanpå yoghurten och strö till sist över nötterna.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0