Glögg

 
 
Inte särskilt söt men mycket god och kryddig hemlagad glögg.
Gör ett par dagar i förväg! Är man lite mer av en sweet tooth går det mycket bra att tillsätta mer socker. Man får nog en mycket fin smak om man först smälter sockret i kastrullen, innan man slår på vinet.
 
 
- 1 flaska rödvin
- 3-4 msk socker
- 2 kanelstänger
- 8 kryddnejlikor
- 12 kardemummakärnor
- 2 pomeransskal
- 1 1/2 dl vodka
 

Värm vin med kryddor, rör om tills sockret är smält. Tillsätt vodkan och rör om då och då medan det sjuder en stund. Smaka av - tillsätt gärna mer socker, om du vill.
Låt svalna lite, häll i en flaska och låt stå med kryddor i ett par dagar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0