Fredagsmat: Ost- & olivpaket med vitlöksdipp





Jag tycker om att vara ensam hemma vissa fredagskvällar. Då lagar jag god mat för mig själv och parkerar min lilla röv framför en bra film - eller om jag känner mig en smula ensam, framför tv6 och gör 6ans tv-talare sällskap. Nåja. Idag tänkte jag göra en lite lättare middag för att avsluta men en maffig efterrätt! :D Läs nästa inlägg för det...

Tips är ju förstås att avstå från detta om man precis sprungit en mil. För mig kommer hungern plötsligt och så får man magknip för man glufsar i sig skiten för snabbt, och så blev man ändå inte mätt :C Men desto bättre att ha en supergod efterrätt att se fram emot.

Justeja. Detta var väldigt gott. Jag älskar vitlök. Och ost. Och oliver. Perfekt.

För EN middag eller för ett par / tre stycken att dela på innan maten:

- 1 ark färdig smördeg
- några skivor vanlig hårdost
- några skivor god parmesan
- några svarta oliver

- 1 burk crême fraiche
(250 g är det va?)
- 1 vitlöksklyfta
- flingsalt & kvarnpeppar

Kavla ut smördegen på en lätt mjölad bänk, och skär ut små fyrkanter om du vill göra trianglar eller rektanglar om du gör rektangulära paket :D Hyvla några skivor hårdost och parmesan (för att man är lat - annars brukar man säkerligen riva osten) och fördela över rektanglarna. Lägg en till två halvor oliver (beroende på hur många som får plats när du ska klistra ihop paketen). Vik över ena delen av rektanglarna över den andra, och klistra ihop med lite vatten. Tryck ihop kanterna med sidan av en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 200° i typ 20 minuter.

För vitlöksdippen blandar du bara crême fraiche med pressad vitlök, salt och peppar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0