Stuvad potatis



Testade för första gången i mitt liv (vad jag vet) stuvad potatis idag. Som potatismos fast så mycket godare. Den har den lilla klumpigheten som jag älskar om jag får göra potatismos på mitt sätt, men så krämigt samtidigt.
Vi åt detta tillsammans med den vegetariska falukorven, höhö. Att de ska göra vegetariska alternativ till allt. Nåja. Den är faktiskt rätt god, den smakar inte som alla andra quornvaror.
Gör stuvad potatis!

2 port:

- 5-6 potatis, mjölig sort (king edward är väl vanligast)
- 1 msk smör
- 1 msk mjöl

- 1 - 1 1/2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- flingsalt & kvarnpeppar

Skala och skiva potatisen, och koka den mjuk. Smält smöret i en kastrul och vispa ner mjölet. Häll på grädden och mjölken, rör om hela tiden. Koka upp och låt puttra ett tag. Ha sedan ner potatisen och rör om lite. Smaka av med salt och peppar, och garnera gärna med flingsalt & kvarnpeppar.
Klassikern är väl att servera skiten med senap och rödbetor. Men jag är trött på senap efter jul, och trött på rödbetor i överlag. Detta var så gott för sig. Och med vegokörven då.


Kommentarer
Matthea

Vi har något jätteliknande i Tyskland som kallas för Geschmolzene Erdäpfel. Gillar det också mycket bättre än potatismos för att potatisen är dels fastare, dels krämiga. Tror det är precis samma, fast mamma använder nog mjölk istället för grädde (vilket nog inte gör mycket skillnad) och har utöver salt och peppar gräslök i. :)

2012-02-10 @ 22:20:06
elin

Det är mjölk i många recept på detta också, men det är mycket godare med grädde tycker jag hehe C: Och ja, gräslök skulle det visst vara, men det glömde vi! Ska kalla detta för tyska namnet från och med nu. Det lät coolare.

2012-02-14 @ 12:35:29
matthea

Måste dock varna för att kanske inte alla tyskar förstår namnet. Det är nog bara i södra Tyskland man säger så. ;)

2012-02-14 @ 16:23:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0