Salsa de azafrán (saffranssås)



Hade för mig att jag lagt upp detta recept förrut. För den är så himla god. Dessvärre ser bilden inte så frestande ut. Det är sjukt mycket godare än vad bilden antyder.
I somras fick jag en supergod saffranspasta med skaldjur hemma hos mina kusiner. Ett tag senare var jag tvungen att testa det igen själv, men då blev det inte lika gott.
Nu fick Victor göra det. Och då blev det självfallet mycket godare. För han snålar inte med sås, som jag kan göra.

2 port:

- 1 klick smör
- 1/2 gul lök
- 1 paket quornbitar / quornfiléer
som du sedan skär i mindre bitar
- 1 burk creme frâiche
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 paket saffran
- en skvätt grädde / mjölk
tills den blir så pass såsig som du vill ha den :)
- salt & peppar efter smak

Finhacka löken och fräs den genomskinlig i smöret, lägg ner quornbitarna. Stek ett tag, tills bitarna fått lite färg. Rör ner creme frâichen tillsammans med den krossade vitlöksklyftan. Krydda med saffran, och häll på lite mer mjölk /grädde om du tycker det är för torrt. Smaka av med salt & peppar.
Servera med en god pasta!


Kommentarer
matthea

Trodde Steffi skulle redan ha skrivit detta: Vi lagade middag på söndag och då jag såg detta recept som lät jätte enkelt men ändå annorlunda, bestämde vi oss för att testa. Blev gott och färgglad med grön sallad till!

2012-02-14 @ 16:25:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0