Trippelchokladpaj





Har fått finbesök ifrån Värmland, så jag bjuder dem på det här chokladmonstret. De föreslog chokladpaj, så då får de fan choklad.
Chokladpajskal, hasselnötter, kladdig chokladkaka och chokladkola. Mm du!
Förresten passar detta för er som inte tål ägg. Inte ett enda ägg använde jag.

Man börjar med pajskalet:

- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 2 msk kakao

Tärna smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, och förgrädda i 200° i ugnen i drygt 5 minuter.
Medan kan du börja på kladdkaksfyllningen:

- 2 dl socker
- 50 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk


- hasselnötter

Vispa poröst ihop socker, smält smör och en matsked av mjölken. Varva sedan att röra ner de torra ingredienserna med resten av mjölken. Sänk ugnens temperatur till 150°.
Strö lite hasselnötter i det förgräddade pajskalet, innan du häller kladdkakssmeten över.
Grädda sedan i mitten av ugnen i 150°, i ca. 40 minuter.

När den nästan är färdiggräddad kan du börja på chokladkolan:

- 75 g smör
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl mörk sirap
- 1 msk kakao

Häll i alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp, och sedan sjuda i 6-7 minuter eller tills det tjocknat. Sedan är det bara att hälla över pajen, och stå för att svalna (kanske ställ ut den en stund, och sedan in i kylskåpet) tills man serverar.
Jag ringlade även lite chokladsås över :)

Trackback

RSS 2.0