Tomatcalzone





Victor gillade tydligen mina tomatfrallor, för han ville göra en slags calzone på den degen idag. Men inte med pizzafyllning utan bara med en god tomatsås (olivolja, tomater, lök, vitlök, chilipeppar, tomatpuré, morot, salt & peppar, basilika...). Så då fick han det :) Blivit mycket tomater på sistone!

Recept på tomatbröd: http://elinsproviant.blogg.se/2011/october/tomat-rucolafrallor-med-timjan.html. Men idag bytte jag ut rucola och timjan mot färsk basilika. Degen räckte till två stycken, men vi gjorde en och så en halv sats frallor till.

Calzone gör man så pass enkelt så man plattar ut degen till en rund kaka, som en pizza, klickar på en stor hög fyllning i mitten, viker upp sidorna och klistrar ihop med lite vatten. På en bakplåtspappersklädd plåt bakar man calzone i 225° i ugnen i ca. 20 minuter.
Gött fredagsmat.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0