Tomat- & rucolafrallor med timjan





Har bara suttit och drunknat i en massa brödrecept de senaste dagarna, det finns oändligt med varianter. Sedan såg jag tomatbröd, och tyckte de hade sådan fin färg. Men jag ville kombinera mera, och fantiserade även ihop det med rucola och timjan. Mmmm gott. Dessa blev verkligen otroligt saftiga!
Ville leka lite mer och lärde mig göra sådana här fina flätfrallor <3

14 frallor:

- 1/2 paket jäst
- 1 burk tomatkross á 400 g
- 1 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk mörk sirap
- 2 msk olivolja
- 3 tsk timjan
- 4 dl rågmjöl
- ca 10 dl vetemjöl

- vatten & timjan

Värm upp tomatkross och vatten till fingervarmt, och rör ner jäst tills det smält samman. Blanda sedan ner salt, sirap, olja och timjan. Mjölet är jag inte helt säker på om jag minns rätt mängd, men man kan aldrig gå helt efter recept när det gäller bröd och mjöl - man har helt enkelt i mjöl tills degen släpper kanterna och blir slät och fin.
Lägg över en duk och låt jäsa i ungefär en timme. Ta sedan fram degen på mjölad arbetsbänk och knåda ut. Dela degen på två, sedan de två degarna till tre var. Rulla ut till långa korvar och fläta! Alltså har du två flätade "bröd". De kan du ha som de är nu, eller dela i flera delar så de blir små frallor istället. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla sedan med vatten och strö över lite timjan.
Grädda i mitten av ugnen i 200° i ca. 20 minuter (eller i nedre delen av ugnen i ca. 35 minuter om du gjorde vanliga limpor).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0