Svensk pesto med pasta



Mamma har en örtagård/grönsaksland. Där har hon jättemycket persilja. Jättemycket. För ett tag sedan råkade hon se ett recept på pesto med persilja, och sedan jag lagade det första gången har det varit en familjefavorit. En svensk pesto, med persilja, mandel, vitlök och västerbottenost! Riktigt, riktigt god.
Idag råkade det dock vara så att Victor är här, och han äter inte ost. Så vi hade bara lite extra mycket mandel, och det blev jättegott i alla fall (Victor hade även lite creme fraiche till). Sedan var det även så att vi inte har en mixer här ute på landet. Så vi fick finhacka allt själv. Tog mycket längre tid, men maten blir ju desto mer uppskattat och härligt när det väl blir klart!
Här får ni receptet till fyra portioner:

- 3 små nävar hackad persilja
- drygt 1 dl mandel
- ca. 0,5 dl rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl riven Västerbottenost
- salt & peppar


Häll persilja och mandel i mixer, och kör runt en stund. Häll i lite av oljan tillsammans med resten av ingredienserna (salt & peppar får du smaka av med) och mixa runt. Sedan får du hälla mer olja i, beroende på vilken konsistens du vill ha. Jag gillar en riktigt tjock och matig pesto, precis motsatsen till den oljiga, äckliga du köper på Ica. Tro mig, det blir SÅ mycket godare om det är grövre än köp-pesto. Och ingredienserna är SÅ mycket godare än vanliga basilikapesto.
Koka en god pasta till! En gång gjorde jag även ost- & mandelscones till - gott tips!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0