Supersaftigt bananbröd

Har varit sugen på att göra detta bröd i typ en vecka nu, men först fick jag vänta tills mamma hade handlat bananer, och sedan på att bananerna skulle bli tillräckligt mogna! Haha. Men fett värt väntan. Fan vad gött och riktigt saftigt det blev. Jag kombinerade lite olika recept jag hittade till mitt eget:
- 2 mogna bananer
- 2 dl havregryn
- 2 dl rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grovhackade nötter (jag hade mandel)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 250 g Kesella
- 2 msk honung
Börja med att mosa bananerna. De ska vara riktigt mogna, med bruna fläckar och allt. Sedan blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner lite i taget Kesellan, honungen och bananerna, till en kladdig smet. Klicka ner i en avlång bakform, och dekorera gärna med lite nötter på ovansidan! Hyss in i ugn i 200°, ett bra tag... Nu har jag inte koll på hur länge det tog, jag tyckte det tog evigheter. Men mitt tålamod är inte direkt känt för att vara så ihärdigt. Nåja. Säg en timme kanske.

När teststickan kommer ut torr, ta ut brödet och låt det vila några minuter innan du stjälper upp det och låter det svalna på galler. Men låt det inte svalna för länge! Bröd är fan godast när det är nygräddat och varmt, särkilt med en kopp kaffe! <3
Riktigt mysigt och utsökt.

Kommentarer
Trackback