Spaghettitårta


Fin va? Såg - typ - detta recept på Jamie Olivers webbplats (http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/special-spaghetti-cake) och förmodligen är den godare och smakrikare, eftersom han hade soltorkade tomater i sin. Det hade inte vi hemma. Och jag orkade inte gå och handla. Jag hade lite vegetarisk "salami" på min istället. Tårtan blev väldigt mild, men god. Tror nästa gång att man får spicea upp den lite - kanske med lite vitlök och soltorkade tomater, eller med en smakrikare ost såsom Gorgonzola.
Såhär såg min receptversion ut:
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk (varav 1 dl havremjölk faktiskt)
- 2 ägg
- salt & peppar
- ca. 1 dl riven ost
- knappt 1 dl smulad brieost
- 2 dl frusen, hackad spenat
- chilipeppar
- red hot chili piri piri
- 5-6 port. kokt spaghetti
- 3 "vegami"-skivor
Blanda ihop grädde, mjölk, ägg, salt & peppar. Rör sedan ner osten. Den frusna spenaten tinade jag lite i mikrovågsugnen innan jag hällde ner det i röran. Krydda sedan med chili.
Blanda sedan ihop färsk kokt spaghetti med röran, och häll ner i en smörad tårtform. Baka i mitten av ugnen i 180° tills spaghettin börjar bli krispig. Ta sedan ut och ha på "vegami". Eller något annat om du känner för det. Testa jättegärna soltorkade tomater, jag tror det blir sååå mycket godare.
Ställ in i ugnen igen och baka ytterligare 10 minuter eller tills hela tårtan känns krispig och fast.
Låt vila ett par minuter, dra en kniv längs kanterna, och lossna på formens kanter. Låt stå ytterligare ett par minuter så, innan du tar bort kanten helt och hållet. Bara för säkerhets skull. Så inte allt bara trillar ihop.
Servera med lite sallad!

Kommentarer
Trackback