Rödbetsbullar med chévre



Ett roligare, färggladare och vegetariskt alternativ till köttbullar! Rödbetor passar ju i allmänhet perfekt med getost, och idag råkade vi faktiskt ha getost med honung. Jättemumsig lunch. Detta räcker för 3-4 pers:

- 2 väldigt stora rödbetor
- 1/2 liten gul lök
- 1 ägg
- salt & peppar
- lite rågmjöl
- lite ströbröd

Börja med att skala och riva rödbetorna. Finhacka löken och blanda tillsammans med rödbetorna och ägg. Sedan får man hälla i mjöl och ströbröd tills man får en bra konstistens att göra bollar av. Om man vill kan man ju även blanda i lite chévreost i bollarna, men jag snålade med den lyxiga osten. Smaka av med salt & peppar.
Forma små bollar, lika stora som köttbullar, och stek på medelhög värme tills de fått en krispig yta runtom. Det tar ett tag. Många recept på rödbetsbullar eller rödbetsbiffar eller dylikt säger att man endast ska steka dem i några minuter på varje sida. Det behövs längre tid. Annars är de bara jättekladdiga, och det känns för rått tycker jag. Nåja. Koka lite pasta till om du vill ha en riktig måltid (annars är bollarna goda som förrätt) och smula chévreost över. Eller varför inte göra en god chévresås!


Kommentarer
natalie

GODASTE JAG ÄTIT!!

Svar: vad kul! ja de är goda :)
Elin

2012-09-03 @ 15:24:22
URL: http://nataber.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0