Pumpkin chocolate chip cookies!


Det här är USA-nostalgi för mig.
Amerikanska ingredienser, amerikanska mått, mixerbakning a la USA och alla de fina minnena från USA-tiden. Hela köket - nej, hela lägenheten - fylls med doften av kanel, nejlika, pumpa och choklad. Och sockerkicken från provsmakningarna bidrar med lite extra energiskhet. Och allting känns så härligt i just denna stund.
- 1 dl halvsmält smör
- 1 dl mörkt muscovadoråsocker
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 dl pumpapuré (finns att köpa på The English Shop vid Medborgarplatsen)
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk ingefära
- 1/2 tsk nejlika
- 1/2 tsk muskot
- 2 dl chocolate chips (finns också på The English Shop)
Med elvisp eller i en bakmixermaskin eller vad det nu heter, blanda ihop smör med socker. Mixa sedan i ägg och vaniljextrakt. Smeten ska alltid hållas jämn och fin och fluffig. Blanda sedan ner pumpapuré, och sedan mjölet lite i taget, tills allt är jämnt. Mixa sedan ner kryddorna. Sist har du ner chocolate chips! Funkar även med hackad choklad förstås, men det är inte alls samma sak tycker jag.
Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 175° i ugnen i kanske 20 minuter.
Se till att smaka på dem när de är färska! <3
Trackback