Pitabröd

Simpelt nog. Kom bara ihåg att om man gör eget bröd till middagen, t.ex. pita, hamburgarbröd, pizzadeg, etc. - så börja i god tid innan maten, för gott bröd ska jäsa länge.
Som vanligt gjorde jag en lite grövre variant, men om man vill ha vanligt gjort på endast vetemjöl är det ju bara att byta ut mitt rågmjöl mot mer vetemjöl :)
- 1/2 paket torrjäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 5 dl vetemjöl Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Rör sedan ner salt och olja, och arbeta ner mjölet. Om det behövs tillsätt lite mer mjöl, tills degen blir fast och inte kletar mot kanterna. Täck över och låt jäsa i 1 timme.
Ta sedan fram degen, och på en mjölad arbetsbänk forma ca. 7 små bollar, platta till tunna, runda kakor och låt jäsa under duk i ytterligare en halvtimme.
Grädda sedan mitt i ugnen i 275° i typ 10 minuter - men vänd på dem efter hälften av tiden. Riv av toppen och fyll med godsaker. Skitgoda och luftiga!

Kommentarer
Trackback