Peanut butter & jelly-bullar


... eller de perfekta mellisbullarna. Med alldeles perfekt amerikansk touch.
- 2,5 dl fingervarmt vatten
- 1/2 paket jäst
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 1/2 msk socker
- ca. 7 dl rågsikt
- jordnötssmör
- bredbart smör (typ bregott)
- en god sylt (klassikern är hallon, men jag tog faktikst lingon, för det gillar jag)
Smält jästen i battnet. Rör ner olja, salt och socker. Och så blanda ner mjöl tills degen är fast. Ställ för att jäsa i 35 minuter.
Resten är bara precis som när man gör bullar!
Knåda ut på mjölat bakbord, och kavla ut till en stor, tunn kaka. Blanda jordnötssmör med bregott för att få det lite mer bredbart och mindre hårt, annars finns risk för att degen slits sönder. Bred över jordnötssmöret, och sedan sylt över det. Snåla inte!
Rulla ihop och skär små bullar, som du lägger ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över och låt jäsa i ytterligare 15 minuter eller nåt. Grädda sedan i 225° i mitten av ugnen i kanske 15 minuter.
Väck sedan pojkvännen med dessa himmelska bullar med en god kopp te! :D <3


Kommentarer
Trackback