Müslibröd

Såg igår kväll att vi inte hade något bröd till frukost idag, så jag blandade ihop mina två favvofrukostar: bröd och müsli (fast egentligen så skulle jag tagit vaniljyoghurt då istället för filmjölk, men det blev riktigt gott ändå :-) )! Så var det även så att vi inte hade alls så mycket mjöl. Men bröd har så fantastiskt många bra egenskaper! Det är bara att byta ut någon torr ingrediens mot någon annan torr, och detsamma med de blöta. I princip. Så jag tog lite av allt vi hade helt enkelt. Det kan ni också göra.
Mycket gott blev det i alla fall.
Vi gör vår egen müsli här hemma också. Det borde alla göra. För då kan man kombinera exakt vilka favoritmüsliingredienser man vill ha. Därför tyckte jag detta bröd blev extra gott! I min müsli hade jag denna gång fullkorns havreringar, rostade kanelrågflingor, havregryn, kokosflingor, torkade bananskivor och hasselnötter (tips är även pumpakärnor, mandel, torkade bär... men jag gillar inte torkad frukt såsom russin i müsli).
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl hasselnötter
- 2 dl müsli
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 0,5 dl sirap
- 3,5 dl fil
- rågflingor tills degen blir tillräckligt fast...
Blanda alla torra ingredienser, och rör sedan ner sirap och filmjölk (eller yoghurt). Degen ska vara kletig, men jag tyckte att den var lite väl sådan. Så jag rörde ner rågflingor tills den kändes lagom.
Smöra en form och klicka ner smeten, jämna till. Baka i nedre delen av ugnen i 175° i ca. en timme. Stjälp upp och låt svalna på galler (men se till att få dig en smakbit medan den fortfarande är nygräddad och varm!).
Saftigt, och lagom knaprigt. Hasselnötterna var en riktigt bra touch :D

Kommentarer
Trackback