Müsli (hur man rostar flingor)




Hemmagjord müsli är godast. För då får man det precis som man vill. Och det är jätteenkelt. Och billigt.
Hos mig brukar vi blanda ihop några goda flingor (denna gång blev det fullkorns havreringar), havregryn, rostade rågflingor, bananchips och kokosflingor. Det är själva basblandningen. Sedan får var och en ha i vad man vill i sin skål.
Inte rostat flingor förr?
Lugnt.

Häll ner flingorna du vill rosta i en skål, och ringla över flytande honung (kanske ett par/tre matskedar, beroende på hur mycket flingor du tog...). Tips är att krydda med lite kanel. Blanda runt tills du känner att alla flingor är honungsklibbiga. Sedan häller du över allt på en bakplåt med bakplåtspapper och ställer in i 280° i ugnen i ca. 30 minuter. Öppna upp och rör om ett par gånger bara, så att alla flingor och dess sidor rostas.



Sedan låter du det bara svalna innan du blandar ihop det med resten av müslin.
Blanda sedan i det godaste! Hasselnötter, mandel, torkade tranbär, valnötter, pumpakärnor, torkade aprikoser, russin, torkade blåbär...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0