Mikrade müsliscones

Tänkte göra dessa igår kväll till mina stackars föräldrar som skulle upp kl 5 idag, men då orkade jag inte. Sedan blev jag så sugen på att göra dem i alla fall, haha. Men när man vaknar på morgonen och är vrålhungrig känns det lite för jobbigt och långsamt att dryga med ugnen - trots att resten av sconesbakningen går skitsnabbt - så jag testade att köra dem i mikrovågsugnen. Dessvärre är jag alldeles för van vid den sederliga, fina ugnsbakningen så jag förväntade mig en fin gyllenbrun yta, men det blir det förstås inte i mikron. Så jag körde dem alldeles för länge. Så de blev lite mer som skorpor. Och så stod det i ett recept jag hittade att man ska mikra dem på ett dubbelt lager hushållspapper. Sämsta tipset! Bröden bakades ju bara fast på pappret, och var omöjliga att separera på dem, jag fick skära bort hela underdelen :C Nåja. Man lär sig från sina misstag. Annars var de supergoda!
- 1,5 dl müsli + lite till för dekoration
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 tärnat smör
- 1 dl mjölk
Jag använde müsli med bär, för jag gillar inte torkad frukt, och så kändes det mer höstigt. Först blandade jag alla torra ingredienser, sedan hade jag i smöret och finfördelade det så jag fick en smulig konsistens på allt. Sedan i med mjölken och röra om till en kladdig deg.

Nu formade jag alltså en plattad bulle/kaka och la det på hushållspapper - gör inte det. Ha den på en tallrik med bakplåtspapper eller som bara är lite insmörad typ. Skåra kakan också i fyra bitar, så den blir lättare att dela på sedan. Baka i mirkovågsugnen på full effekt i fyra minuter (jag tyckte efter denna tid alltså att den inte fått en tillräckligt fin yta, och körde på ännu längre, men då blir den för torr).
Klart! Servera med marmelad, sylt, ost, smör eller bär (jag hade lingon på mina bärmüsliscones, jättegött).


Kommentarer
Trackback