Lunchmuffins: Kikärtor & banancurry



Första gången jag hörde talas om pizza med banan och curry var för nästan fyra år sedan. Det var en kompis till mig som beställde denna besynnerliga variant. Sedan dess har vi retat honom för sin speciella smak i pizza. För ett halvår sedan upptäckte jag dock att det fanns fler - många, många fler - som tyckte om denna märkliga kombination. Banan och curry? På pizza?
Jag bestämde mig för att testa. Och. Gud. Så. Gott. Det. Var.
Sedan dess har jag velat testa göra något annat med banan och curry. Det finns ju banancurrygrytor till exempel. Men jag var inte på humör för gryta idag. Jag var på humör för något brödigt. Och så kanske man bör slänga i sig lite protein också.
Banan + curry + kikärtor + sconesmuffins. Hm...
Blev faktiskt supergott! Hade gärna velat ha lite mer curry dock, men det tog slut :C
Jag googlade men fann ingenting liknande. Så jag kombinerade lite recept och testade mig fram helt enkelt. Ungefär såhär såg det ut tror jag:

- 3 dl rågmjöl
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 1 msk curry
- 2 mosade bananer
- 1,5 - 2 dl kikärtor
- kanske 2 msk olja
- 2 dl mjölk

Först blandade jag de torra ingredienserna, sedan rörde jag i mosad banan, kikärtor och olja. Mjölken testade jag först en deciliter, och då det kändes för torrt hade jag i en till.
Sedan klickade jag ut smeten i rejäla muffinsformar och körde in i 200° i ugnen. Dessvärre blir ju bakverk så mycket kletigare när man använder banan, så efter ett tag sänkte jag värmen till 175° och flyttade ner plåten till nedersta delen av ugnen. Sammanlagt var de i ugnen kanske 25 minuter?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0