Lite fler pumpafrallor...

Hade pumpa kvar i kylskåpet och lite färskost som behövdes bli använda. Och dessa små finingar är så praktiska så som man kan lägga ner dem i påsar i frysen. Sedan är det bara att tina upp dem när man vill ha sig en god mellisfralla eller nåt :)
Det går fullkomligt bra att byta ut pumpan mot morötter istället (jag utgick nämligen efter ett recept på morotsbröd), eller använda keso istället för färskost! Detta blir 10 st:
- 1/2 paket jäst
- 2 1/2 dl ljummet vatten
- 2 rågade dl finriven pumpa
- 1 rågad dl färskost
- 2 tsk salt
- 1 msk olja
- 4 dl rågmjöl
- 7 (om jag minns rätt) dl vetemjöl
Rör ut jäst i fingervarmt vatten tills det löst ut sig, sedan har du ner pumpa och färskost, salt och olja. Arbeta sist ner mjöl tills degen släpper sidan av bunken. Täck över med kökshandduk för att jäsa i 30 minuter. Ta upp och arbeta ut degen på mjölad arbetsbänk. Forma till små bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper och täck för att jäsa i ytterligare 30 minuter. Garnera gärna med lite pumpakärnor! Baka sedan i 225° mitt i ugnen i kanske 20 minuter.

Kommentarer
Trackback