Kantarellpizza med spenat & vitlök (ostfri)



Jag vet inte vad det är med mig, men jag har bara känt för brödiga maträtter på sistone. Idag blev det en fullkornspizza utan ost, men med klickar av turkisk yoghurt med vitlök istället. Tomatsåsen innehöll en massa spenat, och jag hade massvis med kantareller (funkar även med champinjoner, men vi har en enorm mängd frysta, handplockade kantareller i frysen). Mycket matig. Och god förstås.

Började med degen (som jag försöker översätta från amerikanska mått)...

- 3/4 cup (1 1/4 dl) fingervarmt vatten
- 1 paket torrjäst (12 g)
- 1 cup (2 1/4 dl) fullkornsmjöl
- 1 cup (2 1/4 dl) vetemjöl
- 2 nypor salt


Blanda ner jästen i fingervarmt vatten, rör om, ha i salt och blanda till sist ner mjölet tills degen blir fast och lossnar från bunkens kanter. Täck över med kökshandduk och låt jäsa i en timme.
Under tiden kan du förbereda din tomatsås och topping. Eller gå en promenad. Eller läsa ut en kort bok. Eller rita en teckning till mig. Whatever works.
Min tomatsås tror jag bestod av olja, vitlök (hade ingen gul lök, så det blev det ingen av), tomater, röd paprika, hackad spenat, ketchup, salt & peppar.

När degen jäst klart, knåda ut den på mjölat bakbord och platta ut till en tunn kaka, som du sedan lägger på en plåt klädd i bakplåtspapper. Täck den med din tomatsås, och en massa kantareller.
Sedan gör du en röra av turkisk yoghurt och vitlök och klickar ut över pizzan. Strö även över lite salt & peppar.

Kör in i mitten av ugnen i 250° i ca. 30 minuter, eller tills du är så pass hungrig att du inte orkar vänta mer. Det brukar jag göra.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0