Kantarellasagne

Fan vad gött att man kan gå ut på en promenad, plocka en påse kantareller och laga dagens middag på. Idag blev det en superenkel lasagne med lasagneplattor varvade med kantarellsås, creme fraiche och ost. Mild och krispig. Men nästa gång vill jag testa med den där creme fraichen med smak av kantareller och cognac, det skulle passa perfekt till detta!
Jag började med att steka mina helt totally färskplockade kantareller:
- 1 hel fryspåse färska kantareller
- 1 stor klick smör
- 4 stora vitlöksklyftor
- grädde
- mjölk
- salt & peppar
Stek kantarellerna en stund i smöret. Pressa vitlöksklyftorna över, och häll ner grädde och mjölk, alternativt matlagningsgrädde, tills du får en najsig sås. Smaka av med salt och peppar.
Smöra en ugnssäker form, och lägg ett lager lasagneplattor på botten. Häll ett lager kantarellsås över, ha några klickar creme fraiche över, och strö sedan över ett tunt lager riven ost. Repetera en eller ett par gånger, och avsluta det sista lagret med creme fraiche och ett extra tjockt lager riven ost, helst med parmesan.
Gratinera i ugnen i 200° i ca. 35 minuter, eller 15-20 minuter om du har färska lasagneplattor.

Servera gärna även med en klick lingonsylt!

Kommentarer
Trackback