Hemgjord kantarellravioli
Eftermiddagens projekt! Jag förstår inte varför folk inte gör egen pasta mer. Eller jo det gör jag. För det tog tid och energi. Men fan vad värt då! Nog den godaste pastan jag ätit, på länge i alla fall. Tjockare, matigare, smakrikare. Pyssligt och kul (för Victor fick kavla allt hihi)! Våra ravioli blev lite mer som pastapiroger skulle man kunna säga. Stora. Men godare att äta för man kan äta dem med händerna :D
Här är grundrecpet för pasta:
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 1 ägg + 1 äggula
- 2 msk vatten (vi hade nog lite mer)
- 1/2 tsk salt
Gör en hög av mjölet på en arbetsbänk, forma en grop i mitten och ha i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop allt till en slät och fast deg. Vi fick knåda i lite mer vatten tror jag, för att få den "helt" slät. Knåda, knåda, knåda!

När du fått den slät och jämn, slå in den i plastfolie och låt den vila i någon timme. Gör fyllningen så länge! Våran såg ut ungefär såhär:
- en klick smör
- en fylld stekpanna med färskplockade kantareller (ja vi var och plockade idag igen :D)
- 2 stora vitlöksklyftor
- salt & peppar
Stek kantarellerna och vitlöksklyftorna som du pressat hela med sidan av kniven i smöret, och smaka av med salt och peppar. Separat gjorde vi:
- 1/2 burk creme fraiche
- 1/2 handfull färskplockad persilja
- 1 handfull rucola & spenat
- 2-3 matskedar sparat spad från förvällda kantareller (funkar nog perfekt att ta en creme fraiche med smak av kantareller istället)
- salt & peppar
Bara att hacka persiljan, rucolan och spenaten och blanda med allt annat. När kantarellerna stekt klart blandade vi ner dem i creme fraiche-blandningen.

Vi har ingen pastamaskin, så jag har ingen aning om hur man gör med en sådan, men vi (Victor) kavlade ut degen till två jättetunna kakor. På den ena klickade vi ut blandningen på och den andra kakan täckte vi över, och så skar man ut små paket. Vi använde även spadet från gamla förvällda kantareller för att klistra ihop paketen, men det går bra med vatten också. Pressa ihop paketen med en gaffel, så blir det fina mönster också!

Jag gjorde en hjärtformad också :D

Sedan var det bara att koka dem i ett par minuter! Det blev lite fyllning över som vi bredde på rostat bröd till.

Här är grundrecpet för pasta:
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 1 ägg + 1 äggula
- 2 msk vatten (vi hade nog lite mer)
- 1/2 tsk salt
Gör en hög av mjölet på en arbetsbänk, forma en grop i mitten och ha i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop allt till en slät och fast deg. Vi fick knåda i lite mer vatten tror jag, för att få den "helt" slät. Knåda, knåda, knåda!

När du fått den slät och jämn, slå in den i plastfolie och låt den vila i någon timme. Gör fyllningen så länge! Våran såg ut ungefär såhär:
- en klick smör
- en fylld stekpanna med färskplockade kantareller (ja vi var och plockade idag igen :D)
- 2 stora vitlöksklyftor
- salt & peppar
Stek kantarellerna och vitlöksklyftorna som du pressat hela med sidan av kniven i smöret, och smaka av med salt och peppar. Separat gjorde vi:
- 1/2 burk creme fraiche
- 1/2 handfull färskplockad persilja
- 1 handfull rucola & spenat
- 2-3 matskedar sparat spad från förvällda kantareller (funkar nog perfekt att ta en creme fraiche med smak av kantareller istället)
- salt & peppar
Bara att hacka persiljan, rucolan och spenaten och blanda med allt annat. När kantarellerna stekt klart blandade vi ner dem i creme fraiche-blandningen.

Vi har ingen pastamaskin, så jag har ingen aning om hur man gör med en sådan, men vi (Victor) kavlade ut degen till två jättetunna kakor. På den ena klickade vi ut blandningen på och den andra kakan täckte vi över, och så skar man ut små paket. Vi använde även spadet från gamla förvällda kantareller för att klistra ihop paketen, men det går bra med vatten också. Pressa ihop paketen med en gaffel, så blir det fina mönster också!

Jag gjorde en hjärtformad också :D

Sedan var det bara att koka dem i ett par minuter! Det blev lite fyllning över som vi bredde på rostat bröd till.


Kommentarer
Trackback