Grovt bröd på äppelmos

Gjorde ett jättekladdigt bröd! Fan vad jobbigt det var. Jag var så extremt hungrig och det jävla brödet ville aldrig bli klart i ugnen! Först kom stickan ut torr så jag tog ut brödet och stjälpte upp det på gallret, så fastnade hela botten kvar. Så jag körde in den igen fast upp-och-ner! Men det blev ändå aldrig klart. Så ovansidan och underdelen blev klara, och mitten blev kladdig. Men vet ni vad? Det var supergott i alla fall :) Jag gillar degigt bröd. Och med smält smör på vad det himmelskt, speciellt när jag var så vrålhungrig.
Men i framtiden har jag ingen aning hur man ska förbättra receptet. Om man ska ha mer mjöl eller högre temperatur... (eller bara mycket bättre tålamod)? Öppen för tips :D Såhär körde jag i alla fall:
- 5 dl rågmjöl
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 nypor flingsalt
- 2 dl äppelmos
- 3 dl yoghurt
- 1 msk honung
Jag bara blandade ihop allt jag och körde in i ugnen på 175°... och väntade. Och väntade. Men det blev faktiskt riktigt gott. Det tycker Victor också <3

Kommentarer
Trackback