Currygrönsaker



Idag blev det vanlig middag - vanlig för mig i alla fall. Men icke desto mindre trevligt! Vi sitter här ute på landet utanför Norrtälje mor, far och jag. Hade egentligen tänkt göra en riktig höstmiddag med tofu och kantareller, men det får bli imorgon, då jag fått chansen att plocka färska sådana!
Detta är en riktigt enkel vardagsmiddag för fyra som du slänger ihop på en kvart:

- 4 port. kokt ris av valfri sort (idag blev det jasminris - tar bara 10 minuter att koka)

Medan riset kokar gör du currygrönsakerna:

- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Typ 4 dl frysta grönsaker (classic wok mix, asian wok mix, svenska grönsaker... whatever floats your boat)
- salt & peppar
- rikligt med curry
- lite kanel
- soyasås
- mjölk/grädde/turkisk yoghurt/vad du än har hemma

Stek hackad lök och vitlöksklyftor som du pressat med sidan av kniven tills de fått lite färg. Häll ner de frysta grönsakerna och börja krydda! Här ska man vara kreativ! Bara man smakar av och ser till så att det inte blir förjäkligt och äckligt. Häll på lite soyasås och någon matlagningsvätska. Mängden beror på hur såsigt du vill ha det! Det är kul att leka och experimentera :D

Servera riset och currygrönsakerna med lite färsk sallad. Det är även jättegott med chashewnötter i sådana här currygrönsaker!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0