Choklad-banan yin & yang jordnötsmuffins!

Fy. Fan. Vad sjukt goda. Om jag får säga det själv. Åååhhhhhhhh <3
Vi hade lite mogna bananer kvar, och jag hade sett ett recept på yin & yang-muffins för ett tag sedan som såg så fint ut. Men jag ville kombinera mer! Hade även sett ett recept på rågmjöl- och havregrynsbananmuffins med lite lägre fettinnehåll. Så jag kombinerade dem, och la även till lite jordnötter för att få lite peanut butterkänsla också. Blev skitsaftiga och supergoda!
- drygt 1 dl vetemjöl
- drygt 1 dl rågmjöl
- drygt 1 dl socker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kanel
- drygt 1 dl jordnötter
- 1 3/4 dl havregryn
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 3 msk olja
- 2 mogna bananer, mosade
- 2-3 msk kakao
Skitenkelt. Blanda alla torra ingredienser för sig, och de "blöta" för sig. Blanda sedan ihop dem. Sedan häller du ner hälften av smeten åt sidan, och blandar ner kakaon i ena (blir ännu mer yin & yangigt om du har ner smält choklad istället, för smeten blir mörkare - och godare). Ha två skedar redo. Med en klick av vardera smet klickar du ner hälften-hälften i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 200° i 15-20 minuter. Klart!

Trackback