Bananchokladbollar





Eftermidnattssnacks!
Jag ÄLSKAR att komma hem och finna bruna bananer. Då bara måste man ju använda dem. Det är inte mitt fel att jag måste ställa mig mitt i natten och göra någonting av dem. Det är de bruna bananernas fel.
Och så är det ju inte mitt fel att banan och choklad passar så jäkla bra ihop. Så pass bra att de bara skriker efter att få vara tillsammans. Vilken romans!

- 3 msk kakao
- 1/2 dl socker
- 1 mosad, väldigt mogen banan (ju mognare desto godare!)
- 25 g smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl rågflingor

- kokosflingor, hackade nötter, jordnötssmör, pärlsocker, rågsocker, hackade torkade bananer, what-have-you till garnering

Satt ett tag och googlade omkring på recept med banan, för att se vad jag ville göra. Sedan kom jag själv på att man kan väl göra chokladbollar fast med banan? Hittade inget bra recept dock, så jag fixade ihop ett eget. Sedan var jag SÅ nära på att använda jordnötssmör istället för smör. Men... kanske för mäktigt kom jag på. Är det möjligt för sötsaker att vara för mäktiga?
Bestämde mig för att rulla bollarna i lite olika garneringar istället, däribland jordnötssmör. Gick inte så bra att rulla dock. Fick bred på. Funkar det med! (eller så hackar man jordnötter...) Gjorde även några med hackade valnötter och några mer vanliga med kokosflingor.
Och så mitt tålamod. Jag kör alltid §in mina chokladbollar i frysen. Går snabbare!

Nu kan man sova gött <3
Trackback

RSS 2.0