Bakad tofu



Idag blev det en riktigt ordentlig höstmiddag. Jag hittade ett recept på bakad tofu för ett tag sedan som jag har velat testa. Tänk att jag varit (typ) vegetarian i drygt två år, och aldrig lagat något med tofu. Nåja! Detta räcker för två pers.

- 1 paket fast tofu
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 3 msk sojasås
- lite peppar


Dela tofun på tvären i mitten, och sedan på bredden/tjockleken också, så du får 4 rektanglar typ 1 cm tjocka. Dutta dem med hushållspapper, eftersom de är rätt blöta. Skär ett par snitt i varje rektangel och tryck ner fint skurna vitlöksbitar. Häll olja, soja och peppar i en tallrik och blanda. Marinera sedan tofun däri, och vänd omkring på dem så att alla sidor suger åt sig, i 15 minuter.
Sedan är det bara hyss in i ugnen! Baka dem i 200° i kanske 35 minuter, och vänd på dem efter hälften av tiden så båda sidorna får krispa till sig lite. De ska få en fin krispighet alltså.
Dessa åt jag med mammas hemmagjord potatismos (från egenodlad potatis), stuvade färskplockade kantareller, min jätteawesome goda rönnbärsgelé och egen plockad sallad. Fan vad gött.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0