Äppelmuffins




Snabbt och enkelt. Jag sprang bara ut i trädgården med ficklampan i handen och plockade på mig några mogna, gröna äpplen och mixade ihop 6 stycken godingar. Receptet ser ut ungefär såhär:

- 1 ägg
- 1 dl socker
- 25 g smör
- 0,5 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 äpplen
- kanel
(- pumpakärnor)


Först vispade jag ihop ägg och socker. Sedan smälte jag smöret i en kastrull, hällde i mjölken, rörde om och ner med det i äggsockret. Sedan rörde jag ner vetemjöl, havregryn och bakpulver i allt. Äpplena, vilka var rätt små, sköljde jag bara av och skar i små klyftor (och tog bort kärnhusen förstås) och la ett par var i muffinsformarna. Ner med smeten över dem, strö över lite kanel (och pumpakärnor testade jag även på ett par stycken), och så in i 200° i ugnen, i ca. 15 minuter. Klart!
Trackback

RSS 2.0