Äppelcurry i pitabröd





Vi har ju hur mycket äpplen här som helst. De måste ju användas till någonting! Men nu börjar faktiskt sötsaksförrådet bli lite stort, så det fick bli en mysig och kryddig varmrätt istället, med färs, äpplen och curry! Såhär gjorde jag men detta kan man ju variera precis hur man vill:

- 1 klick smör
- 1 gul lök
- 1/2 röd peppar
- 1 påse vegetarisk quornfärs
- 1 stort äpple
- en massa curry
- lite cayennepeppar
- salt & peppar
- ca. 1 dl vatten
- 1 skvätt mjölk
- 1 skvätt grädde

Jag började med att fräsa hackad lök och paprikapeppar eller vad den nu heter i smör. Sedan hällde jag på quornfärs (då den är fryst, men jag misstänker att om man använder köttfärs har man i det efter äpplet). Äpplet skalade och tärnade jag, och hade sedan ner det. Sedan på med kryddor och vätska, så det blir lite såsigt också!
Detta serverades med mina hemgjorda pitabröd (http://elinsproviant.blogg.se/2011/october/pitabrod.html) och sallad. Man kan ju även strö på lite ost :) Enkelt och gott.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0