Sweet potato paj


En matvariant på den amerikanska efterrättsfavoriten. Krämig och kryddig, men kanelmysig på samma gång. Perfekt till höstmiddagen. Den är dock väldigt söt, och mycket mättande...
- 3 dl vetemjöl
- 3/4 dl turkisk yoghurt
- 75 g smör
- 700 g sötpotatis
- 2 dl creme fraiche
- 4 ägg
- 1 tsk kanel
- 1-2 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 msk smält smör
Tärna smöret och finfördela det i vetemjölet, och blanda ihop med yoghurten till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform och ställ in i kylskåpet medan du gör resten.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Mosa allt sedan och rör ihop med creme fraiche och ägg, till en fluffig smet. Blanda ner kryddorna och så lite smält smör också.
Förgrädda pajskalet i 200° i fem minuter, och sänk därefter värmen till 175°. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i ca. 45 minuter.
Låt svalna innan det serveras!

Kommentarer
Trackback