Pumpadipp med chévre och mjukt tunnbröd



En sötostig pumpadipp som passar bäst till mjukt bröd, såhär i ruskiga höstvädertider. Mycket smakrik.

- 1 butternutpumpa
- 3 vitlöksklyftor
- lite olivolja
- 1 tsk mald koriander
- salt & peppar
- 150 g chévre
- 100 g rostade pumpakärnor
- 1 knippe persilja

- mjukt tunnbröd till servering

Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg på ett ugnssäkert fat. Vitlökarna delar du på hälften och pressar med sidan av kniven, för att få ut saften, och stoppar ner mellan pumpabitarna. Ringla därefter över lite olivolja och krydda rikligt med koriander, salt och peppar. Baka i mitten av ugnen i 225° i ca. 35-40 minuter, eller tills pumpan är mjuk rakt igenom. Ta då ut den och mosa till puré. Smula ner chévre och rör ihop. Finhacka pumpakärnorna och rör ner dem med, liksom den finhackade persiljan. Smaka av. Servera ljummen direkt, eller förvara i kylskåpet och servera kall, vilket som. Skär fina bitar tunnbröd till!
Om man är lat kan man ju istället för att mosa och finhacka för hand köra allt i mixern.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0