Senapsquorn

Om detta skulle föreställa ett alternativ till senapssill vet jag inte. Jag tycker om senap i alla fall? Såsen blev awesome. Detta blir nog perfekt till julbordet.
Dessvärre har jag ingen fin bild ännu, men jag langar en på hela julbordet imörra där!

Två portioner:

- 2 quornfiléer eller motsvarande mängd quornbitar
- ca. 2 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 msk god senap
- salt & peppar

Stek quorn i lite olja, tills den får färg. Skär filéerna i mindre bitar. Häll sedan på ett par deciliter vatten och täck över med ett lock, så att vattnet får kokas in i quornbitarna. Detta gör dem mycket möra så de känns mer som kyckling i konsistensen.
I en skål vispar du ihop vetemjölet med lite av mjölken, tills det inte finns några klumpar. Häll på resten av mjölken med matlagningsgrädden och rör ner senap. Smaka av med salt och peppar.
När allt vatten försvunnit från quornstekpannan sänker du värmen och häller på såsen. Låt allt värmas upp ihop, sedan är det klart!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0