Julpyssel
Engerade hela familjen faktiskt. Till och med pappa kunde inte hålla sig från att pilla lite på pepparkakshuset. Förutom det gjordes pepparkaksgrisini och knäck. Knäck har väl alla hem, kokböcker, webbsidor och matlagningsmagasin recept på. Men eftersom jag är så snäll slänger jag in receptet här med.



Mamma ville testa att göra knäck på honung istället för ljus sirap (för det fanns ingen ekologisk ljus sirap). Så då gjorde vi ju förstås det. Och det blev jättebra. Smakar mycket honung dock. Men det gör ju inget. Om man tycker om honung.

- 2 dl socker
- 2 ljus sirap / honung
- 2 dl grädde
- 1 dl hackad mandel
Blanda ihop skiten i en tjock kastrull. Rör om, rör om, rör om. Låt kok, låt kok, låt kok. Det tar ett tag. Koka tills den tjocknar. Det testar man bäst genom att fylla ett glas med lite snö, men med en skitvinter som denna fyller man ett glas med is och kallt vatten och droppar ner lite av röran. Går det att forma en kula av det så är det klart.
Häll ner i typ hundra knäckformar, som du fyllt hälften av med hackad mandel först.




Mamma ville testa att göra knäck på honung istället för ljus sirap (för det fanns ingen ekologisk ljus sirap). Så då gjorde vi ju förstås det. Och det blev jättebra. Smakar mycket honung dock. Men det gör ju inget. Om man tycker om honung.

- 2 dl socker
- 2 ljus sirap / honung
- 2 dl grädde
- 1 dl hackad mandel
Blanda ihop skiten i en tjock kastrull. Rör om, rör om, rör om. Låt kok, låt kok, låt kok. Det tar ett tag. Koka tills den tjocknar. Det testar man bäst genom att fylla ett glas med lite snö, men med en skitvinter som denna fyller man ett glas med is och kallt vatten och droppar ner lite av röran. Går det att forma en kula av det så är det klart.
Häll ner i typ hundra knäckformar, som du fyllt hälften av med hackad mandel först.
Trackback