Gorgonzolapaj



Nytt för i år på julbordet! Grönmögelost är väl typiskt juligt, liksom valnötter och honung. M-m-mm.
- 3 dl vetemjöl (jag fick addera lite mer när jag väl fått ihop degen...)
- 125 g smör
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 250 g gorgonzola
- en handfull färsk ruccola
- en handfull valnötter
- salt & peppar
- honung att ringla över vid servering
Smält smöret lite halvt i mikron och knip ihop med vetemjölet, forma till en jämn deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen i 200° i tio minuter.
Under tiden vispar du ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Smula ner gorgonzolan, rör om och blanda ner ruccola och valnötter. Salta och peppra. Det är lite svårt/äckligt att smaka av pajblandning sådär, men doppa ner fingret och smaka för att se om mer salt behövs till exempel.
Rör ner i pajskalet och grädda i ugnen i ca. 40 minuter, eller tills den ser riktigt fin ut!
När detta serveras ringlar man lite honung över så blir det supermys.

Kommentarer
Trackback