Getostlasagne med timjan





Ok, så det blev inte världens finaste bilder. Men riktigt god blev lasagnen i alla fall, om jag får säga det själv. Faktiskt. Rekommendationsvärd! Och riktigt enkel.
Nu är dock måtten inte så exakta, eftersom det var lite av ett improvisationsförsök, men allt blir bra bara man smakar av!

- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade med sidan av kniven
- 1 paket quornfärs
- ca. 1 msk timjan
- 1 burk krossade tomater
- salt & peppar

- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- ca. 5 dl mjölk
- 175 g getost
- salt & peppar

- lasagneplattor
(tror att färska liksom... "ofärska" (hårda) går lika bra. vi tog de hårda. för vi är hårda!)

Fräs lök och vitlök en stund i stekpannan innan du kör ner färsen. Krydda med timjan, fräs tills allt tinat och häll över de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull, rör ner mjölet. Häll därefter på mjölken. Hacka getosten och rör ner det tills det smält samman. Smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor med färssås och ostsås, men börja och sluta med ostsåsen.
Kör in i ugnen i 200° i ca. 40 minuter. Eller tills du tycker den ser klar ut.
Avnjut! :D


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0