Favvogodis: Müslitoppar <3



Mitt absoluta favoritgodis är müslitopparna man plockar bland naturgodiset. Länge undrade jag hur man kan få yoghurt att stelna. En massa annat är ju macadamianötter i yoghurt och kokos i yoghurt och paranötter i yoghurt osv, osv, osv. Hur kan de få yoghurten att bli så pass hård så att man gör godis av det liksom?
Och så koms det ju på att det är vit choklad. Med "yoghurtarom".
Så hem köptes vit choklad och så mixade jag ihop en lite godis-igare müslivariant på pumpakärnor, kokos, cocopops (rättare sagt fairtrade choco rice crunch), havregryn och torkade bananer. Mm mm mm mmmmmmmmmmm. Smakar precis som naturgodiset, fast bättre, och utan all konserveringsmedelskit. Och hur snabbt gjordes det? Tja. Jag är förkyld och trött och det gjordes på fem minuter. Okej, plus väntetiden på att det ska stelna. Men det framspolas lätt genom att ställa in dem i frysen!
- 200 g vit choklad
- ca. 3 dl müsli
- ca. 2 dl kokosflingor
Smält chokladen - antingen i mikron eller i vattenbad (eller om du har en super-induktionsspis som oss så funkar det direkt i kastrullen på spisen eftersom värmen regleras så punktligt). Rör ihop müsli-kokosblandningen i en skål. Och rör ner chokladen till en jämn "smet".
Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna! :D
Trackback