Alla hjärtans dag-pajer

 
 
 
 
 
Gör din favvopaj men formade som små hjärtan istället :))))))))))
Detta är med chévre, dadlar (tog fel på fikon och dadlar men blev ändå jävligt gott), timjan och pinjenötter (eftersom det fanns en liten nötallergiker! annars är valnötter mycket gott) med lite honung strimlad ovanpå.

Chokladsemlor<3

 
 
Om än inte särskilt fagra så var de himmelskt goda.
Man gör gott i att få i sig en sån här djävul. Det är fanimej gott för själen.
 
Felet var att jag gräddade dem liteliiiiite för lite så jag fick gröpa ur mycket mer än vanligt, eftersom det fortfarande var en aning kladdigt. Så vad som ser ut som snåleri med chokladmousse är egentligen bara en jävla massa mer på insidan!
Därtill måste jag skaffa mig en ordentlig sprits. Fyfan för den vi har nu. Ser ju förjäkligt ut >:C
 
Reviderat från Magnus Johanssons recept från Lyckas med choklad.
 
10 st (eller 6-7 bamsingar) :
 
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl mjölk
- 4 1/4 dl mjöl
 
- 3/4 dl socker
- 4 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 100 g rumsvarmt smör
- 1/2 dl kakao
 

- 200-250 g mandelmassa (gör gärna egen!!!! superenkelt och mycket godare)
- 50 g mörk, ekologisk & fairtrade choklad :)
- ca. 1/2 dl mjölk
 
- 2 dl vispgrädde
- 50 g choklad till
 
- lite kako till garnering

Värm mjölken till fingervarmt, och rör ihop med jästen. Arbeta ner första mjölsatsen. Knåda en stund och ställ för att jäsa i 45 minuter.
Arbeta ner socker och mjöl, knåda i 10 min. Kör ner saltet, knåda. Ha ner smöret i klickar och knåda 10  minuter till. Ha sist ner kakao och knåda tills du fått en helt jämn och smidig deg.
Forma till bollar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i 3 timmar.
 
Gör fyllningen: Riv mandelmassan. Riv chokladen. Blanda ihop, och ha ner lite mjölk i taget till önskad konsistens.
Vispa grädden (inte hårdvispat! ganska löst). Smält chokladen, låt den svalna lite. Rör ner hälften av grädden, tills det blandats, och vänd ner resten av grädden tills du fått en jämn mousse.
 
Grädda bullarna i 10 minuter, eller lite mer om du gjort större. Låt svalna. Skär av lock, gröp ur lite och fyll med mandelchokladfyllningen och spritsa på moussen, lägg på locket och sikta över kakao.
 
Devour med ett glas mjölk<33333333
 

Raw food: Chokladglass på banan

En annan variant på nyttare glass är att göra skiten på fryst banan. Gräddglass smakar det sannerligen inte, men något närmre Banana Split, typ. Banan och choklad, i princip.
Så gillar man banan är detta ett utmärkt alternativ till glass!
Och dessutom jäkligt enkelt och snabblagat.
 
(Ursäkta bildbristen på sistone - tror det har att göra med att jag inte orkar fotografera när jag endast tänker på att tillfredsställa det akuta glassbehovet!)
 
När bananerna börjat bli bruna, skalar du dem, skär dem i bitar och fryser in dem. Sedan kan du göra glass när du vill:
 
- 6 bananer, skalade, hackade och fryst
- 2 1/3 dl havremjölk/sojamjölk/mandelmjölk
- 1/2 dl kakao
- agave sirap efter smak
 

Mixa allt i en mixer till en jämn, krämig glassmet. Käka som den är (blir som soft-serve glass/kall mousse) eller ställ in i frysen tills den nått önskvärd konsistens.

Raw food: Chokladglass på cashewnötter

 Funderat mycket på vad vi stoppar i oss egentligen på sistone.
Man läser konstant om det och det som påverkar det och det, om hur det och det bidrar till den och den sjukdomen, förlänger eller förkortar livet med så och så många år, etc. Jag vet inte, man kanske inte behöver bli fruktarian - men kort sagt har jag kommit fram till att det inte är så jäkla svårt att leva lite, lite hälsosammare, om man ändå kan.
 Och då snackar jag inte om kalorier och vikt, utan om miljön och miniorganismer i kroppen som påverkas av alla jävla transfetter, av all kött och laktos, etc.
Här är ett mycket, mycket enkelt recept på en nyttare sorts glass, som smakar nästan precis som vanlig gräddglass med nästan exakt samma konsistens. Kanske är svårt att tro - men man vet ju aldrig förrän man testar't. Gott somfan<3
Har man grunden kan man variera in i oändligheten, och låta sig inspireras av Ben N' Jerry's<3333
 
 
- 1 1/3 dl cashewnötter
- 1 dl vatten
- 2/3 dl lönnsirap (går även bra med agave sirap eller honung, förslagsvis)
- 1/2 dl kakao
- (50-100 g hackad choklad av valfri sort)
 

Blötlägg cashewnötterna över natten. Egentligen vet jag inte om det är nödvändigt, men jag tror man får en aning krämigare glass då. Häll ut vattnet. Lägg nötterna i mixer och mixa slätt. Slå på vattnet, mixa väl. Tillsätt kakao, mixa slätt än en gång. Och addera sirap sist. Mixa tills du fått en slät, jämn smet.
Häll ner i glassmaskin och följ dess instruktioner - men om du inte har tillgång till en sådan, som jag, så häll ner i en fryslåda och ställ in i frysen. Rör om typ en gång i timmen tills den är helt fryst (om du inte rör om blir ju smaken densamma, men kristaller bildas och glassen får inte samma krämiga konsistens).

RSS 2.0