Dubbelchokladcupcakes med vit chokladganache

Mycket goda, om jag får säga det själv, med extra choklad (choklad med chokladbitar och vit chokladganache och kokostopping)!
That's the stuff.
12 st:
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 175 g smält smör
- 1 3/4 dl mjölk
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 150 g grovhackad choklad
Blanda mjöl, bakpulver kakao och salt. I en separat skål vispa ägg och socker vitt och luftigt. Rör ner smör och mjölk, och till sist vaniljsockret. Rör sedan ner äggblandningen i mjölblandningen, och ha sist ner chokladen. Fyll muffinsformar och baka i 175° i ca. 20 minuter. Låt svalna.
Vit chokladganache:
- 200 g vit choklad
- 2 dl grädde
Hacka den vita chokladen fint. Värm upp grädden, men låt den inte koka (då kommer det skära sig). Häll över chokladen och rör tills det smält. Ställ in i kylskåpet och låt stå tills det svalnat helt, gärna över natten. Vispa med elvisp tills du får en luftig konsistens.
Bred rikligt på muffinsarna! Strö gärna på lite kokos, eller varför inte lite riven vit choklad eller chokladströssel!
Om (OM) det skulle bli lite över, gör en superhärlig efterrätt på't med chokladglass och den vita chokladganachen(mousse) och hackade jordnötter. Yup. <3
Yoghurtdessert med päronkompott

Vi satt och snackade om hur simplicitet är fint, och att det ofta krävs en jävla massa jobb för att få något att se enkelt och fint ut. Fast det här var faktiskt väldigt enkelt, och mycket gott. Personligen brukar jag ha tämligen svårt för att blanda syrligt(fruktigt) med sött, men detta gick an. Dessutom har det en väldigt fin konsistens i munnen, med såväl yoghurten som päronen och de rostade nötterna (jag hade mandel iom att morsan är nötallergiker, men det fick en väldigt fin smak - man kan förstås använda pistagenötter, valnötter, paranötter, hasselnötter...etc).
Mycket snabbt och gott, helt enkelt.
5 portioner:
- 5-6 dl turkisk yoghurt
- 3-4 msk honung
- 2-3 päron
- 2 msk agavesirap (eller socker, eller honung, eller,ellereller...)
- 1 dl valfria nötter
Fördela yoghurten i serveringsglas och ringla över honung. Grovhacka och rosta nötterna (175° i ugn eller på medelstark värme i stekpannan tills de fått fin färg).
Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Koka upp med agavesirapen och låt puttra tills de blivit lagom mjuka. Lägg ovanpå yoghurten och strö till sist över nötterna.
Svamp & nudelsoppa med hetta

Superenkel soppa med kryddig hetta, som slängs ihop på en kvart.
Hittade de här sjögräsnudlarna jag tidigare läst om på Coop. Det är alltså nudlar gjorda på tång som innehåller, förutom Aloe Vera, tydligen en massa andra mineraler. För alla era dietgalna människor kan man nämna att de innehåller så gott som inga kolhydrater eller kalorier - men förstås inte heller då protein eller fiber. Så. Typ. Tom mat!


Man kan förstås även använda vanliga äggnudlar.
2-3 pers:
- 1 hackad lök
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm chiliflingor / 1/2 röd chili
- 250 g champinjoner
- 1 grönsaksbuljong
- ca. 6-7 dl vatten
- ca. 100 g sjögräsnudlar
Fräs lök, vitlök och chili tills det "smälter", och ha ner champinjonerna som du skurit. Stek i ett par, tre minuter. Smula ner buljongen och häll på vattnet. Låt koka upp, smaka av (för mig blev det superstarkt - häll på mer vatten eller krydda upp det ytterligare). Ta av från plattan och lägg ner nudlarna (som du först sköljt av med kallt vatten enligt förpackningen).