Pumpafröbullar

 
 
En sån här fining är perfekt som mellis :D
Saftig och mjuk inuti med nötig knaprighet på utsidan. Gött.
Också taget från min favvobrödbok Bröd hemma av Mette Ankarloo!
 
8-10 st:
 
- 1/4 paket jäst
- 150 g vetesurdeg
- 2 1/2 dl vatten
- 1/2 msk salt
- 360 g vetemjöl special
- vetemjöl + pumpafrön till utbakning

Smula jästen och lös den i vattnet, tillsammans med surdegen. Rör ner salt och arbeta ner mjöl. Täck över och låt jäsa i 1-2 timmar, till typ dubbla storlek.
Strö mjöl och en massa pumpafrön på bakbord, och stjälp ut degen. Forma till 8-10 bitar och lägg på bakplåtspappersklätt galler. Låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter, medan du värmer ugnen till allra högsta värme.
Ställ in gallret, spruta vatten uppe och nere i ugnen innan du stänger, och baka i 8 minuter.
Låt dem svalna på galler utan bakduk.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0