Enkel vaniljglass

 
 
 
Detta är den enklaste efterrätten till middagen du kan slänga ihop på morgonen innan du drar iväg, om du drar iväg någonstans. Av någon anledning känns dessutom hemmagjord glass alltid något lyxigt. Trots att detta inte ens är gjort med riktig vaniljstång kokat i grädde.
 
Feel-good mys.
 
- 3 ägg
- 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde

Vispa ägg och socker vitt och skummigt med elvisp, och vispa sedan vispgrädden separat med elvispen. Sedan vispar du ned grädden i äggblandningen. Häll i behållare med lock, och ställ in i frysen. Rör om en gång i timmen eller så, de första timmarna, så att det inte bildas fryskristaller (eller så skiter du i det som jag egentligen gjorde, eftersom folk ändå säger att det är finare med dessa kristaller för det känns "hemmagjort på ett lyxigt" sätt - aaja!). Låt frysa sedan i 4-6 timmar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0