Cappuccino- och chokladbiscottis

Är glad att min syster går på en skola där de har viktiga fikastunder då varje elev får vara fikaansvarig då och då. För då får jag uppdrag att baka <3
Biscottis, eller rättare sagt, biscotti di Prato är ju en härlig italiensk uppfinning - de kan sina smakliga påfund! Knapriga och lite sega, söta skorpor typ - och dessa är dessutom proppfyllda med choklad, hasselnötter och kaffesmak. Alldeles helt jävla perfekta att doppa i en kopp varm te eller kaffe såhär i blaskiga höstväder!
 
 
- 60 ml kallt, starkt kaffe
- 1 msk mjölk
- 1 ägg
- 260 g vetemjöl
- 200 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk malda nejlikor
- 1/2 tsk kanel
- 85 g mörk choklad, grovt hackad
- 100 g hasselnötter, grovt hackade
 
Vispa ihop kaffe, mjölk och ägg. I separat skål blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och kryddor väl. Vispa ner lite i den blöta blandningen i taget, och arbeta ihop till en tjock och jämn deg. Ha till sist ner chokladen och hasselnötterna.
Forma två avlånga längder, ca. 25 cm långa och 7 cm breda, och placera på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 180° i 35 minuter.
Ta ut och låt svalna 10 minuter på galler. Sänk ugnsvärmen till 150°. Skär ut biscottis på tvären, placera ut på plåten och baka i ytterligare 5 minuter på vardera sida (d.v.s. ta ut dem efter 5 minuter, vänd på dem, och baka 5 minuter till) tills de fått fin färg.
Mumsa i dig med en kopp te eller ett glas mjölk! <3
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0